CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands15-12-2006

Door de enorme hoeveelheid spam in December is het spam-percentage op dit moment op de recordhoogte van 91 % van het totale e-mailverkeer aanbeland. In December 2005 was dit percentage nog 77 % in Nederland.

Omdat ook het reguliere e-mailverkeer in december traditioneel een enorme piek kent, is ook het absolute aantal Spam-mails groter dan ooit. December is een belangrijke maand voor spammers omdat dit traditioneel een maand is waarin consumenten relatief veel geld besteden aan luxe artikelen. Het reguliere e-mailverkeer is in December gemiddeld twee keer zo groot als in de andere maanden. Dit komt voor een groot gedeelte door digitale kerstkaarten en (reguliere) kerstaanbiedingen van bedrijven.

Kerstgerelateerd
Spammers spelen steeds vaker in op de naderende Kerstdagen door kerstkortingen te geven, speciale luxe verpakkingen- en gratis bezorging wegens Kerstmis aan te bieden. Ook zijn aanbieders van spamadressen deze maand actiever dan in andere maanden. De TOP 3 van Kerstspam wordt aangevoerd door de aanbiedingen voor farmaceutische producten (Viagra, Xanax en valium), gevolgd door aanbiedingen voor (replica) horloges en te personaliseren kerstmisornamenten.

Nieuwe spamtechnologie
CleanPort constateert een toename van spamberichten waarbij de tekst niet alleen versleuteld word in een afbeelding, maar waarbij de versleutelde letters ook variëren in grootte en vorm. Minder geavanceerde oplossingen kunnen zo de tekst niet detecteren, waardoor de betreffende mail geaccepteerd en afgeleverd wordt.

Goed nieuws
Het goede nieuws voor 2006 is dat het aantal verzonden e-mail berichten met virussen ver onder het niveau van 2005 ligt. Vanaf november 2005 zorgde de W32/Sober-familie voor een enorme hausse aan virus e-mail, die duurde tot en met januari 2006. Daarna bleef het rustig op het front van in e-mail versleutelde virussen.

Over CleanPort
CleanPort is een internationaal opererend bedrijf dat via haar Managed E-mail Security bescherming biedt tegen SPAM en virussen. De gepatenteerde ProTAG-technologie detecteert ook nieuwe virussen en vormen van SPAM en phising. Tot de meer dan 100.000 internationale klanten van CleanPort BV behoren Internet Service Providers (ISP's), multinationals en het MKB. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Nederland, daarnaast zijn er vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël.
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.