CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands01-04-2008

Onbeveiligd surfen en kijken wat er gebeurt McAfee heeft een wereldwijd onderzoek rond spam aangekondigd. Vijftig deelnemers uit tien landen, onder wie vijf Nederlanders, gaan vanaf vandaag met een onbeveiligde laptop een maand lang over het web surfen. Ze zullen aankopen doen en zich registreren voor acties. Met andere woorden: ze worden lokaas voor spammers.

De deelnemers komen uit Australië, de Verenigde Staten, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Groot-Brittannië en Nederland. Ze zullen dagelijks een blog bijhouden over hun ervaringen op een site van McAfee, die vanaf morgen toegankelijk is. Het doel van het experiment is volgens McAfee om \"de verwoestende effecten van spam\" aan te tonen (evenals het nut van beveiligingssoftware natuurlijk).

\"Spam bezorgt niet alleen overlast, het is ook een middel dat cybercriminelen gebruiken om persoonlijke en bedrijfsgegevens te stelen\", zegt Christopher Bolin, hoofd Technologie bij McAfee. \"Het is belangrijk dat pc-gebruikers de risico’s inzien van onbeveiligde computers.\"

Bron: zdnet.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.