CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands11-04-2008

De acht grootste botnets op het internet zijn in staat om per dag meer dan 135 miljard spamberichten te versturen. Het grootste gedeelte van de spam is afkomstig van het Srizbi botnet, dat over 315.000 bots beschikt en een capaciteit van 60 miljard spamberichten heeft. Botnets worden al lange tijd ingezet om spam te versturen, maar sinds 2004 zijn spammers overgestapt op het zogeheten template-based spamming. Deze tactiek is niet alleen een oplossing voor ge├»nfecteerde machines die zich achter NAT routers bevinden, het verhoogt ook de effici├źntie van het spammen, omdat de te spammen adressen over de bots zijn te verdelen. Dit in tegenstelling tot het proxy-based spamming, dat voor 2004 door botnets als Sobig werd toegepast.

Elk botnet beschikt over specifieke eigenschappen, of het nu gaat om de manier waarop het beheerd wordt tot het versturen van het soort en de hoeveelheid spam. Zo is Bobax met een omvang van 185.000 zombies het tweede botnet op het internet, toch verstuurt het dagelijks \"maar\" 9 miljard spamberichten. Het botnet heeft als bijnaam Kraken, waar de laatste tijd veel over te doen is geweest. In tegenstelling tot veel andere botnets gebruikt Bobax geen rootkit-technologie.

Dat omvang niet alles zegt bewijst het Mega-D botnet. Met 35.000 machines is het veel kleiner dan Bobox, maar weet toch dagelijks 10 miljard spamberichten te versturen. Het beruchte Storm botnet heeft een leger van 85.000 zombies, waarvan er 35.000 voor het spammen worden gebruikt.

Bron: www.security.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.