CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands13-08-2008

AMSTERDAM - Populaire antivirusprogramma's herkennen maar ongeveer de helft van de actieve malware op internet. De kans op besmetting bij een bezoek aan een geĆÆnfecteerde website is dan ook groot.

Dat constateert Cyveillance, dat zich bezighoudt met onderzoek naar online beveiliging. Gedurende een maand stelde het bedrijf vijf van de meest gebruikte beveiligingspakketten bloot aan kwaadaardige software die op dat moment de ronde deed.
Een antivirusprogramma van Sophos detecteerde 55 procent van de zogenoemde malware en scoorde daarmee nog het beste. McAfee (34 procent) en Kaspersky (35 procent) ontdekten maar net een derde van de bedreigingen.

Herkomst
De onderzoekers deden ook naspeuringen naar de herkomst van malware. China (24 procent) en de Verenigde Staten (20 procent) zijn de belangrijkste thuislanden van servers waarop dergelijke software wordt gehost. Wel neemt hun gezamenlijke aandeel af: in een eerder onderzoek was dat 20 procentpunt groter.

Wereldwijd
Volgens Cyveillance wijst dat er op dat malware steeds meer een wereldwijd probleem is. Dat maakt het voor autoriteiten moeilijker om de daders aan te pakken.

Phishing
Ook 'phishing', het onderscheppen van waardevolle persoonlijke informatie - zoals creditcardgegevens - wordt en steeds internationaler verschijnsel. Volgens de onderzoekers richten phishers zich daarbij steeds meer op bedrijven in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, al blijven Europese en Noord-Amerikaanse ondernemingen het belangrijkste doelwit. Vooral banken en andere financiƫle instellingen hebben hun belangstelling.

Source: nu.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.