CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands06-10-2008

Cybercriminelen hebben de afgelopen weken een 'explosieve hoeveelheid' nepantivirussoftware in omloop gebracht. De software is in werkelijkheid juist schadelijk.

Daarvoor waarschuwt beveiligingsbedrijf G Data. Het gaat om programma's die zich aan internetgebruikers opdringen via kwaadaardige websites. Daar tonen ze een popup met een waarschuwing, waarin wordt beweerd dat de pc van het slachtoffer is besmet met een virus. De popup biedt dan software aan om de besmetting te verhelpen, soms tegen betaling.

In werkelijkheid is de waarschuwing echter nep. De geïnstalleerde software doet in het beste geval niets, maar vaak gaat het om een virus of een zogenoemd Trojaans paard, dat bijvoorbeeld persoonlijke informatie van het slachtoffer onderschept. Ook kunnen cybercriminelen computers met nepantivirussoftware in sommige gevallen op afstand bedienen, bijvoorbeeld om spam en virussen te verspreiden.

Onderzoek
Onlangs bleek uit onderzoek dat internetgebruikers erg gevoelig zijn voor de valse waarschuwingen in de popups. Meestal klikken ze zonder nadenken op 'OK'.

Source: nu.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.