CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands23-01-2007

Myspace heeft een proces aangespannen tegen Scott Richter, een van de bekendse spammers op internet, zo meldt Ars Technica. De populaire netwerksite eist dat Richter Myspace niet langer voor zijn activiteiten misbruikt.

Richter, bekend als bedrijfsleider van het 'online marketingbedrijf' OptInRealBig.com, zou in 2006 miljoenen reclameberichten voor onder meer ringtones hebben verstuurd aan gebruikers van Myspace. Veel berichten werden verstuurd via gekaapte Myspace-accounts. Richter zou daarvan de inlogggegevens hebben bemachtigd via zogenoemde 'phishing'-mails.

Schikking

Onder dreiging van een aantal rechtszaken trof Richter in 2005 een miljoenenschikking met Microsoft. Richter betaalde zeven miljoen dollar en veranderde de naam van zijn bedrijf in Media Breakaway. De spammer zou zijn leven daarna hebben gebeterd.

Kledinglijn

Richter heeft nooit een geheim gemaakt van zijn bezigheden. Hij had zelfs enige tijd een eigen kledinglijn onder de naam 'Spam King', totdat vleeswarenfabrikant Hormel Foods daar een einde aan maakte: het bedrijf bezit de merkrechten van het woord 'spam', een ingeblikte hamsoort.

Bron: Nu.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.