CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands



01-03-2007

De maand Februari heeft een nieuw record opgeleverd op het gebied van ongewenste E-mail.

Naast een Spampercentage van 91 % is ook het aantal E-mails met virussen licht toegenomen en verantwoordelijk voor 1 % van de totale mailstroom. Het totale percentage ongewenste E-mail bedroeg in Februari 2007 dien ten gevolge 92 %.

De verwachte daling van het aantal Spamberichten na de traditioneel drukke Spammmaand december is daarmee definitief uitgebleven. Terwijl in december 2006 het Spampercentage rond 90 % schommelde en er geen noemenswaardige virusactiviteit te meten was, bedroeg het Spampercentage in januari 2007 eveneens 90 %. De virusactiviteit begon in januari op te lopen en bleef net onder de één procent.

Weekendrecords

De twee laatste weekenden van februari 2007 werden er ook records gebroken.
In het weekend van 17 en 18 februari lag het gemiddelde Spampercentage op 94,5 %, afgelopen weekend (24 en 25 februari) bedroeg het gemiddelde percentage maar liefst 96 %. Het Spampercentage is traditioneel hoger in de weekenden omdat het aandeel van de zakelijke E-mail in de totale reguliere E-mailstroom gedurende deze dagen zeer klein is.





Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2017, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.