CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands03-09-2007

Maandag 3 September 13:00

Het percentage spam in e-mail in Nederland is in augustus 2007 uitgekomen op 93,1 %. Hiermee is het oude record van februari 2007 van 92 % verbroken. Het laatste weekend van Augustus leverde met 97 % spam ook een absoluut record op in Nederland. Sinds 2001 is er in Nederland nog nooit zo’n hoog spampercentage gedurende het weekend gemeten.

Vakantiemaand

De belangrijkste oorzaak voor de recordhoogte aan spam in Augustus zijn de vakanties. Doordat veel mensen op vakantie waren in de maand Augustus is er relatief minder gemaild waardoor het aantal legitieme e-mails in verhouding meer daalde dan het aanbod van spam in deze maand.

Vormen van spam

De spam in Augustus laat een terugloop zien van de bijlagen-spam waarbij ongewenste berichten in de bijlage van de e-mail als pdf- of excelbestand worden verstuurd. De image-spam en de traditionele spamvormen voerden de boventoon. Wel is er een toename in de E-card spam gemeten. Bij deze vorm van spam wordt er gesuggereerd dat er een E-card is ontvangen die kan worden geopend door op de meegestuurde link te klikken. Wordt de link aangeklikt dan verschijnt er een spambericht of probeert een virus zich te installeren op de computer van de gebruiker.

Virussen in e-mail

Het aantal virussen in e-mails blijft met 0,4 % van de totale e-mailstroom onverminderd laag. Behalve een aantal nieuwe varianten van bestaande virussen en trojans, lijken virusmakers hun activiteiten definitief naar het internet te verleggen.
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.