CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands13-11-2007

Ruim 400 juffen, meesters, onderwijsondersteunende medewerkers en begeleidsters van de naschoolse opvang van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer (SOPOH) en de Stichting Kantoortijdenschool Haarlemmermeer zaten maandag 22 oktober zelf weer even in de schoolbanken. Tijdens deze gezamenlijke onderwijsdag, die het motto 'Een leven lang leren' had, kregen alle medewerkers 'les' in hoe je professioneel kunt werken en je vak boeiend kunt houden.

Op de vraag 'waarom deze studiedag?', antwoordt SOPOH-directeur Martha Stuy: "Als je met kinderen werkt, sta je altijd voor verrassingen. Zij doen voortdurend een appel op je om 'het beste uit jezelf te halen'. Als onderwijzer realiseer je je dat jouw kinderen recht hebben op je professionaliteit. En die moet je dus blijven ontwikkelen."

Managementtrainer Remco Claassen verzorgde daarna een inspirerende voordracht waarin hij benadrukte hoe gezond egocentrisme - oftewel je eigen verantwoordelijkheid nemen - kan bijdragen aan professionaliteit. Zijn filosofie luidt: 'het beste wat je kunt worden is jezelf'.

Het middagprogramma bestond uit workshops en een informatiemarkt. Openbare basisschool De Optimist in Floriande was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar studiecentrum. Maar liefst negentien workshops - waarvan iedere deelnemer er twee kon volgen - stonden op het programma. Smartboard in actie, anders onderwijzen, leeftijdsbewust personeelsbeleid, gemeentelijk jeugdbeleid, veilig internetten en het voeren van gesprekken met allochtone ouders, zijn daar voorbeelden van.

Directeur Martha Stuy kijkt tevreden terug op een dag die door veel medewerkers enthousiast werd ontvangen. "Wij bieden nuttige gereedschappen. Het is nu aan de medewerkers om er gebruik van te maken voor hun persoonlijke ontwikkeling en professionaliteit."

Bron: communicatie.nl
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.